Auto inruilen?

Auto inruilen of toch verkopen? Je bent van plan om een nieuwe auto of occasion te kopen. Vaak is het voor iemand bepalend wat voor prijs hij terugkrijgt voor zijn auto. Vandaar de afweging; auto inruilen of verkopen. Meestal worden inruilauto’s bij autobedrijven vrij laag getaxeerd. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat het desbetreffende autobedrijf helemaal niet zit te wachten op een auto inruil, of omdat een merkdealer, bijvoorbeeld een Volkswagen dealer helemaal niet op een Renault zit te wachten. Je auto inruilen is uiteraard een optie, maar dit is toch een zeer beperkte keuze. Je auto verkopen bij AutoInkoopSpecialist.nl voorkomt deze beperking, we laten het zien aan de hand van twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Auto inruilen of auto verkopen?

Je plaatselijke BOVAG-bedrijf heeft jouw droomauto op voorraad. Dit is een Audi A4 Cabriolet. De vraagprijs van deze auto is €20.000,-. Deze auto kun je zonder inruil krijgen voor €19.000,-. Wanneer jij jouw Volkswagen Golf inruilt moet je voor de Audi A4 alsnog €16.000,- euro betalen. Zonder inruil krijg je uiteraard de gebruikelijke korting, in dit geval €1.000,-. Als je wilt inruilen biedt het desbetreffende bedrijf €4.000,- inruil. Dit betekent dan €20.000 min €4.000 is €16.000,- bijbetalen. Je krijgt bij AutoInkoopSpecialist.nl een gegarandeerd bod krijgt van bijvoorbeeld €5.500,- op jouw auto. Dit is dus een verschil van maar liefst €1.500,- plus €1.000 voordeel bij geen inruil, jouw voordeel is dus maar liefst €2.500,-! Je auto inruilen is dus overduidelijk een minder goede keuze dan je auto verkopen.

Voorbeeld 2: Auto inruilen of auto verkopen?

Je plaatselijke Opel dealer heeft een Opel Astra staan helemaal naar jouw wens. De prijs van deze auto is €8.000,-. Je kunt deze auto meteen meenemen zonder inruil voor €7.500,-. Wanneer je besluit om jouw auto in te ruilen moet je voor de Opel Astra alsnog €5.000 euro bijleggen. Bij je auto inruilen krijg je de gebruikelijke korting, wat in dit geval €500 euro bedraagt. De dealer biedt als inruilwaarde €3.000 euro voor jouw oude Renault Twingo. Echter, wanneer je deze Twingo aanbiedt bij AutoInkoopSpecialist.nl krijg je een gegarandeerd bod van bijvoorbeeld €4.000 euro, dit is dus een voordeel van €1.500 euro als je besluit om jouw auto niet in te ruilen.

Menu