Autoverzekering in Nederland steeds duurder

Voor automobilisten die al langere tijd een één of meerdere auto’s hebben zal het nieuws dat autoverzekeringen aardig in prijs zijn gestegen niet als een verrassing komen. De premies voor een zogenoemde WA-verzekering zijn ook in 2019 alweer flink omhoog gegaan. Hoe hoog dit bedrag is verschilt per verzekeraar en automobilist, maar gemiddeld bedraagt dit bijna 700 euro per jaar. In vergelijking met deze zelfde periode een jaar geleden is dat een stijging van maar liefst 11,4%. Daar komt nog eens bij dat dit niet de eerste keer is dat deze autoverzekering aanzienlijk duurder is geworden. Ook het verschil tussen 2017 en 2018 was al aardig groot. Wanneer we 2019 met 2017 vergelijken komen we uit op een stijging van ruim 21%. Dit komt in euro’s neer op een maandelijkse bijdrage die ruim tien euro hoger is. Het is voor de automobilisten in ons land niet te hopen dat een dusdanige stijging van de kosten voor WA-autoverzekering door gaat zetten.

Niet alle vormen van autoverzekering duurder geworden

Het goede nieuws is dat niet alle autoverzekeringen in prijs zijn gestegen. Er zijn zelfs vormen die goedkoper zijn geworden ten opzichte van 2018. Dit gaat om de WA beperkt casco verzekering. Deze is in 2019 gemiddeld 3,1% lager dan een jaar eerder. Ook de allrisk autoverzekering die kan worden afgesloten is goedkoper geworden. Het gaat bij deze vorm om een daling van gemiddeld 1,4%. Dit wil overigens niet zeggen dat deze autoverzekeringen ook echt goedkoper zijn dan het kiezen voor een WA-verzekering. De daling is relatief en nog altijd zijn deze vormen van verzekeren duurder per maand. Als oorzaak voor het stijgen van de WA geven experts aan dat de verzekeraars als jaren minder binnenhalen aan WA-premies dan dat ze uitkeren. Om dit gat te dichten worden elk jaar deze premies wat hoger gemaakt. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze stijging van de premier ook de komende jaren bij allrisk en WA beperkt casco gaat inzetten. Er worden namelijk steeds meer auto’s gestolen in Nederland waardoor de kosten van verzekeraars hoger uitvallen.

Wilt u van uw auto af?

Genoeg van de stijgende prijzen en wilt u van uw auto af om kosten te besparen? Of heeft u misschien een mooie nieuwe auto op het oog en wilt u de beste prijs voor uw huidige model? In alle gevallen is het aanmelden van de auto bij Autoinkoopspecialist.nl de beste keuze. Hier krijgt u al binnen 24 uur het hoogste bod te horen en kan de verkoop snel rond zijn. Andere voordelen die we bieden:

  • Duizenden RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands