Benzineprijs op hoogste peil in jaren

Het zal veel mensen die autorijden al zijn opgevallen dat de benzineprijs aanzienlijk is gestegen de laatste tijd. Hoewel de stijging geleidelijk is ingezet is het prijspeil nu hoger dan in het vijf jaar tijd is geweest. Volgens de experts komt dit doordat de prijs van een vat ruwe olie sterk is gestegen. De prijs voor een vat olie is nu ongeveer 70 dollar en dit bedrag is ruim 20 procent hoger dan in het begin van 2019. Logischerwijs is de benzineprijs verbonden aan de prijs van een vat ruwe olie en moeten mensen daarom nu aan de pomp een zeer hoge prijs betalen voor de benzine en diesel. De landelijke adviesprijs voor een liter benzine is namelijk maar liefst 1,80 euro op dit moment. Voor een liter diesel gaat een geadviseerde prijs op van ruim 1,45 euro. Dat de prijs van een vat olie op dit moment zo hoog ligt komt onder meer doordat er gewoonweg minder olie wordt geproduceerd door de zogenoemde OPEC landen. Dit zijn de veertien landen die samen voor ongeveer 80 procent verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde olieproductie. Een andere factor die meetelt in de stijgende benzineprijs is de onrust in Venezuela en Libië en de onenigheid tussen China en de VS.

Benzineprijs in 2012 hoger dan nu

Ondanks de behoorlijke prijsstijging is de benzineprijs en het bedrag dat consumenten voor diesel neer moeten leggen op dit moment niet het hoogst ooit. Eind 2012 was het prijspeil nog een stukje hoger. Toen was een liter benzine rond de 1,90 euro terwijl diesel ook tien cent duurder was dan nu het geval. Toen kwam het onder meer door de onrust in het Midden-Oosten en de opkomst van IS. Het goede nieuws is dat toen het prijspeil weer naar beneden is gegaan en het is voor de automobilisten die nog steeds op benzine of diesel rijden te hopen dat dat ook nu het geval is. Wanneer de productie wat omhoog gaat zal de prijs gestaag dalen en kan het tanken aan de pomp weer goedkoper worden. Tot die tijd is het wellicht het overwegen waard om over te stappen op elektrisch rijden. Dan ben je als automobilist in ieder geval minder afhankelijk van de prijs van olie.

Wilt u uw auto verkopen tegen een uitstekende prijs?

Uw auto verkopen omdat het de benzine en diesel nu zo ontzettend duur is? Dit kan op meerdere manieren, maar de meest eenvoudige en betrouwbaarste optie is om de auto via Autoinkoopspecialist.nl van de hand te doen. Hier krijgt u al binnen 24 uur het hoogste bod te horen en wanneer u akkoord gaat is de verkoop snel rond. Andere voordelen die wij onze klanten kunnen bieden zijn onder meer de volgende:

  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alleen RDW-erkende bedrijven bieden op uw auto

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands