Daimler krijgt megaboete in Duitsland

Het Duitse bedrijf Daimler heeft na een uitspraak van een hoge Duitse rechter een boete van ruim 870 miljoen euro gekregen. De Duitse multinational is onder meer de eigenaar van een aantal automerken. Onder meer Mercedes-Benz, Smart en een aantal vrachtauto leveranciers vallen onder het moederbedrijf Daimler. Ze hebben de boete gekregen vanwege de betrokkenheid bij het dieselschandaal. De Duitse rechtbank acht bewezen dat Daimler bewust sjoemelsoftware heeft gebruikt in meerdere auto’s vanaf 2007. Met deze sjoemelsoftware konden ze in de uitstoottests doen lijken alsof de auto’s een lagere uitstoot hadden dan in de echte wereld het geval was. Eerder werden meerdere andere automakers hiervoor al beboet. Het meest bekend is het geval bij Volkswagen waar de software als eerste werd ontdekt. Dit eveneens Duitse autobedrijf kreeg eerder al een megaboete in meerdere landen.

Niet de eerste boete voor Daimler

Het is eigenlijk een klein wonder dat de gemiddelde automobilist nog vertrouwen heeft in een bedrijf als Daimler. De maker van vooral Mercedes auto’s is namelijk alleen in de laatste paar jaar al meerdere malen streng beboet. Zo bleek dat er prijsafspraken werden gemaakt tussen Daimler en andere makers van vrachtauto’s. Hiervoor moest het Duitse concern ruim 1 miljard euro aan boetes betalen in 2016. Nu ook zwart op wit staat dat ze niet alleen bedrijven maar ook consumenten bewust verkeerde informatie hebben verstrekt is het de vraag wat dit met de verkoop van onder meer Mercedes auto’s doet. Tot nu toe lijkt dit echter amper impact te hebben. Ook de verkoop van Volkswagen had al met al relatief weinig te leiden onder het hele dieselschandaal. De Polo en Golf modellen van Volkswagen blijven de meest populaire auto’s in Nederland. Wanneer de boetes zijn overgemaakt gaat het financieel weer prima met het Duitse bedrijf. Wellicht is dit bij Mercedes ook snel het geval.

Wilt u van uw auto af?

Bent u door het schandaal met de sjoemelsoftware wel geneigd om van uw Mercedes of Volkswagen auto afscheid te nemen? Dan is het goed om te bekijken wat Autoinkoopspecialist.nl voor u kan doen. Hier is het bijzonder gemakkelijk om een auto te verkopen aan een RDW-erkend bedrijf. De auto aanmelden is zo gepiept en wij organiseren vervolgens een online veiling. Het hoogste bod krijgt u binnen 24 uur te horen. Wanneer u hiermee akkoord gaat kan de verkoop zomaar rond zijn en kan u met het geld op zak op zoek naar een nieuwe auto, of het natuurlijk ergens anders aan uitgeven. Andere voordelen die wij onze klanten bieden:

  • In heel Nederland actief
  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alleen veilige en erkende bedrijven bieden
  • Snel geld voor uw auto!

 

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands