Aankoopsubsidie elektrische auto gaat flink stijgen komende jaren

Nu het er sterk op lijkt dat de klimaatdoelstelling niet gehaald gaan worden in veel Europese landen, waaronder Nederland, worden er meer en meer extra maatregelen ingesteld om Europa duurzamer te maken. Eén van manieren om dit te doen is door het stimuleren van het rijden in elektrische auto’s. Er komen weliswaar steeds meer elektrische voertuigen op de markt maar het totale marktaandeel van deze auto’s is slechts beperkt tot enkele procenten van de totale verkoop in ons land. Voor een groot gedeelte is dit te wijten aan de relatief hoge prijzen voor elektrische auto’s. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen wel elektrisch willen rijden maar niet veel meer willen betalen voor de aanschaf van hun auto. Veel van deze elektrische voertuigen, indien ze een beetje een fatsoenlijk bereik hebben, zijn nieuw echter minimaal 30.000 euro en daarmee aanzienlijk duurder dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s. Om dit grote verschil is aanschafkosten te kunnen overbruggen en mensen te stimuleren om elektrische auto’s aan te schaffen wil de overleggroep van ‘de Mobiliteitstafel’ dat er stevige subsidies komen de aankomende jaren.

Tot wel 6.000 euro aanschafsubsidie in 2021

Om het doel te halen om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s nieuw te verkopen zet de Mobiliteitstafel in op een subsidie die in 2021 zijn hoogtepunt bereikt. Voor particulieren zou er dan maar liefst 6.000 euro aanschafsubsidie klaarliggen. Ook voor zakelijke rijders is het aanschaffen van een elektrische auto in 2021 het meest voordelig wat betreft de subsidie: 3.430 euro per voertuig moet beschikbaar zijn. Deze subsidies lopen vervolgens geleidelijk terug en in 2030 zou dit voor particulieren nog 2.200 euro bedragen en voor zakelijke rijders 1.830 euro in 2024. Bovendien worden de elektrische auto’s tot en met 2024 ook nog eens gevrijwaard van aanschaf- en motorrijtuigenbelasting. Tegen al deze subsidies staat ook nog eens het duurder worden van rijden op benzine of diesel. De accijns op deze brandstoffen moet met 1 cent omhoog in 2020 en twee jaar later nog eens 1 cent extra gaan kosten.

Wilt u ook elektrisch gaan rijden?

Wanneer u wilt overstappen op elektrisch rijden dan kan het ook nu zeker al uit om over te stappen. Elektrische rijden is in het dagelijkse gebruik aanzienlijk goedkoper en het zorgt er natuurlijk voor dat u meer milieubewust bezig bent. Zeker nu de nieuwe Tesla in Nederland beschikbaar is kan het erg aantrekkelijk zijn om over te stappen. Eerst uw huidige auto verkopen kan dan gelukkig snel en eenvoudig via Autoinkoopspecialist.nl. Hier krijgt u de volgende voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend uw auto aanmelden
  • In heel NL actief
  • RDW-erkende autobedrijven kunnen bieden op uw auto
  • Ontvang al binnen 24 uur het hoogste bod

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands