Meer elektrische auto’s verkocht in 2018 dan ooit tevoren

Hoewel het marktaandeel van elektrische auto’s nog amper boven de vijf procent uitsteekt is de groei van het aantal verkochte elektrische auto’s vorig jaar aanzienlijk te noemen. In 2018 werden er maar liefst drie maal zoveel elektrische auto’s verkocht door autohandelaren als een jaar eerder. Het gaat in totaal om ruim 24.000 exemplaren en hoewel dit in het niet valt bij het aantal verkochte benzine- en dieselauto’s is het een behoorlijk aantal. De verwachting is uiteraard dat dit aantal in 2019 nog eens fors hoger uit zal vallen nu steeds meer merken met betaalbare elektrische auto’s komen. Vrijwel alle grote merken hebben nu al één of meer auto’s uitgebracht die op stroom rijden en als dit niet het geval is komen ze daar in 2019 mee. Het is ook duidelijk terug te zien in de actieradius van elektrische auto’s dat de technologie steeds verder gaat. Waar honderd kilometer puur elektrisch rijden al aardig ver werd gevonden in 2017 zijn de nieuwste auto’s in staat om meer dan 400 kilometer af te leggen op één volle lading. Hiermee zijn de elektrische voertuigen een stuk praktischer geworden en in het dagelijkse leven en zelfs op vakantie prima te gebruiken.

Veel dure elektrische auto’s verkocht in december 2018

Opvallend is dat in december 2018 voornamelijk de duurdere elektrische auto’s in grote aantallen werden aangeschaft. Dit gaat zelfs zo ver dat Jaguar voor het eerst ooit het best verkochte model achter zijn naam had in december. Dit is de volledig elektrische I-Pace. De populariteit van dit voertuig in december komt voor een groot gedeelte door de veranderende regels aangaande de bijtelling. De dure elektrische auto’s, zoals de I-Pace van rond de 100.000 euro en de diverse Tesla modellen, vallen vanaf 2019 onder andere bijtellingsregelingen omdat ze te duur zijn. De stimuleringsmaatregelen om mensen elektrisch te laten rijden gelden tot ‘slechts’ 50.000 euro vanaf 1 januari 2019. Opvallend is dat de 2.621 exemplaren van de Jaguar I-Pace die in december 2018 werden verkocht bijna dubbel zoveel zijn dan het totale aantal Jaguar auto’s dat in 2017 werd verkocht. Dit waren namelijk 1.383 nieuwe auto’s.

Wilt u ook elektrisch gaan rijden?

Wanneer u ook over wilt stappen naar elektrisch rijden dan kan het lonen om eerst uw huidige auto te verkopen. De inruilwaarde kan namelijk lager uitvallen dan de prijs die u bij een andere dealer voor uw auto krijgt. Zeker weten dat u het beste bod ontvangt kan door uw auto aan te melden bij Autoinkoopspecialist.nl. Hier krijgt u binnen 24 uur het hoogste bod te horen en wanneer u hiermee akkoord gaat is de verkoop zomaar rond! Andere voordelen die wij bieden zijn de volgende:

  • 24/7 actief
  • Alle merken en modellen welkom
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden.

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands