Gemiddelde personenauto in Nederland is grijs en elf jaar oud

Uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze week heeft vrijgegeven zijn ook wat opvallende autogegevens te halen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de gemiddelde personenauto in Nederland maar liefst elf jaar oud is. Dit terwijl deze gemiddelde leeftijd tien jaar eerder nog op slechts negen jaar lag. Motoren zijn gemiddeld nog een stuk ouder. Dit komt vooral door de vele oldtimers en door het feit dat motoren vaak minder gebruikt worden en dus logischerwijs minder snel slijten. De gemiddelde motorfiets is maar liefst 21 jaar oud. Bijzonder is dat het CBS zelfs cijfers heeft over de meest voorkomende kleur auto op de Nederlandse wegen. Het blijkt dat ongeveer 30% van de auto’s in Nederland grijs als kleur heeft. Dit terwijl eerder blauw de dominante kleur was in ons land. Het is ook grappig om te zien dat de kleuren voor personenauto’s en bedrijfsauto’s verschillen. Bij beide staan grijs en zwart op één en twee, maar bij personenauto’s volgt daarna blauw, terwijl bedrijfsauto’s vaker wit van kleur zijn. Ook de verminderde populariteit van groen en rood is opvallend. In 2003 was nog 14% van de auto’s groen, maar in 2019 is dat nog maar 4%. Bij de keur rood voor personenauto’s is de afname nog groter: van 19% naar slechts 7%.

Toename aantal auto’s in Nederland

In 2018 zijn er in Nederland 227.000 auto’s bijgekomen op de wegen. In totaal zijn er door deze toename rond de 12,7 miljoen voertuigen geregistreerd in ons land. Vooral in het aantal bestelauto’s valt een aanzienlijke groei waar te nemen. Ook het aantal trekkers is gegroeid. De groei bij de bedrijfsauto’s is vooral toe te schrijven op het conto van de bestelauto’s. 81% van de bedrijfsauto’s is namelijk een bestelbusje of bestelwagen. Bijzonder zijn ook de cijfers over het aantal Nederlanders met een auto. Er zijn 8.5 miljoen personenauto’s in Nederland geregistreerd en de helft van alle Nederlanders boven de 18 heeft minimaal één auto. 11% van de Nederlanders heeft twee of meer auto’s achter zijn naam staan.

Wilt u van uw auto af?

Wanneer u vanwege deze hoge cijfers van uw auto af wilt, of juist uw auto wilt verkopen om een nieuwe te kunnen kopen, dan kunt u rekenen op Autoinkoopspecialist.nl. Hier is een auto verkopen al binnen 24 uur mogelijk. Aanmelden is 24/7 mogelijk en erg eenvoudig. Binnen 24 uur ontvangt u het hoogste bod van de duizenden RDW-erkende bedrijven in ons bestand. Probeer het vandaag nog! Andere voordelen:

  • In heel het land actief
  • Gratis en vrijblijvende service
  • Onze klantenservice staat voor u klaar

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands