Grote stijging verkoop volledige elektrische auto’s in EU-landen

Het mag geen verrassing heten dat de verkoop van volledige elektrische auto’s nog altijd een sterk stijgende lijn laat zien. Naar verwachting kan deze trend de komende jaren nog worden waargenomen en het is goed mogelijk dat op den duur zelfs alle op fossiele brandstof rijdende voertuigen in ieder geval uit de EU-landen worden geweerd. In de landen die bij de EU horen werd in het eerste kwartaal van 2019 al een behoorlijk aantal meer elektrische auto’s verkocht. Er gingen ongeveer 61.000 volledig elektrische voertuigen over de toonbank. Dit is ruim 85% meer dan in het eerste kwartaal van 2018 het geval was. Wanneer we kijken naar de cijfers inclusief de verkoop van plug-inhybride auto’s dan is de stijging rond de 40% in het jongste kwartaal ten opzichte van 2018. De stijging is bij de plug-inhybride auto’s dus een stuk lager dan bij auto’s die volledig elektrisch zijn. Sterker nog: bij de hybride auto’s is het aantal verkochte exemplaren ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Vooral in Duitsland grote stijging verkoop auto’s met alternatieve krachtbronnen

Wanneer we kijken naar de individuele cijfers van de landen in de EU dan valt op dat de stijging van de verkoop van auto’s op stroom, hybride of op gas in Duitsland het grootste is. Hier is de stijging bijna 63% in het eerste kwartaal van 2019 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Spanje staat op plek twee op deze ranglijst. Dit komt echter mede doordat de verkoop in voorgaande jaren behoorlijk achterbleef. In onder andere Nederland en vooral de Scandinavische landen worden er relatief meer elektrische of semi-elektrische auto’s verkocht, maar de stijging is hier lager omdat het aantal ook in 2018 al aanzienlijk was. Overigens is het marktaandeel van volledig elektrische auto’s gestegen naar nog altijd maar 4,8%. Het percentage nieuw verkochte dieselauto’s daalde opnieuw naar slechts 32,2%. Het percentage benzineauto’s steeg op zijn beurt van ruim 55% naar ruim 59% van de nieuw verkochte auto’s. Opvallend is dat er behoorlijk minder auto’s werden verkocht in het eerste kwartaal van 2019 dan in 2018. Hoe dit komt is niet onderzocht.

Wilt u ook elektrisch of hybride gaan rijden?

De omslag van benzine- en dieselauto’s naar elektrische en hybride voertuigen lijkt onomkeerbaar. Het heeft dan ook veel voordelen, zowel voor het milieu maar ook voor de portemonnee wanneer er slim met het laden wordt omgesprongen. Wanneer u ook over wilt stappen op het rijden in een elektrische of semi-elektrische auto dan kan het nodig zijn om eerst uw huidige auto van de hand te doen. Bij de dealer krijgt u hier niet altijd de beste prijs voor, maar via Autoinkoopspecialist.nl weet u zeker dat u het beste bod ontvangt. Dit verzorgen we bovendien al binnen 24 uur! Andere voordelen die we bieden:

  • Gratis en vrijblijvende service
  • In heel NL actief
  • 24/7 beschikbaar
  • Alleen betrouwbare RDW-erkende bedrijven kunnen bieden

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands