Marktaandeel SUV’s in Europa blijft maar stijgen

Dat SUV’s aan een stevige opmars bezig zijn is in het straatbeeld al langere tijd terug te zien. Grote ‘sportieve’ auto’s zoals worden door vrijwel alle automerken aangeboden. Bij onder meer Mercedes, BMW en Nissan gaat het zelfs om veel verschillende modellen binnen dit segment. Dat de groei ook echt substantieel is blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau JATO Dynamics. Het blijkt namelijk dat het marktaandeel van SUV’s tot net boven de 40% is gestegen. Dit gaat dan om het aandeel in nieuw verkochte auto’s en is dus niet het aantal SUV’s in totaal op de Europese wegen. Toch is de groei wel opmerkelijk te noemen. Een jaar eerder was dit marktaandeel rond de 35% en dus een stuk lager. Waarom de SUV’s nog meer in populariteit zijn gestegen is niet duidelijk. Het zal ongetwijfeld ook samenhangen met het uitstekende aanbod in dit segment. Wie een mooie nieuwe auto wil kan eigenlijk niet om de SUV’s heen en zal daarom misschien eerder een grote auto kiezen. Tot de meest verkochte nieuwe modellen horen onder andere deze:

  • Volkswagen Tiguan
  • Renault Captur
  • Nissan Qashqai
  • Volkswagen T-Roc
  • Dacia Duster

De populariteit van Volkswagen blijkt ook hier maar weer eens. Het Duitse concern staat met maar liefst drie modellen in de top acht en is daarmee het best verkocht.

Uitstoot SUV’s doet elektrisch rijden teniet

Voor liefhebbers van de natuur en van droge voeten in Nederland is de opmars van SUV’s geen goed nieuws. Gemiddeld is de uitstoot van SUV’s namelijk 25% meer dan de uitstoot van kleinere auto’s zoals sedans of hatchbacks. Dit gaat logischerwijs niet voor elk model op, maar de gemiddelde hogere uitstoot zorgt ervoor dat er in bijvoorbeeld Nederland flink meer CO2 en stikstof de lucht in komt. Het is bovendien opmerkelijk om te zien dat de opmars van elektrische auto’s en de lagere uitstoot van deze auto’s tijdens het rijden teniet wordt gedaan door de groei van de SUV-sector. Het is zelfs de verwachting dat bij deze groei van de SUV’s er überhaupt geen lagere uitstoot op de Europese wegen te bewerkstelligen is. Wellicht ligt hier meer kans voor elektrische SUV’s om het beste van beide werelden te combineren.

Snel auto verkopen

Snel een auto verkopen kan het beste via Autoinkoopspecialist.nl. Hier zijn alle merken en modellen welkom. Al binnen 24 uur kunt u het hoogste bod ontvangen en als u hiermee akkoord gaat is de verkoop snel rond. In heel Nederland zijn wij actief en RDW-erkende bedrijven kunnen bieden in onze online veiling. Ook gratis en vrijblijvend een bod ontvangen? Vul dan nu uw kenteken en contactgegevens in en wie weet krijgt u snel cash voor uw auto!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands