Maximale snelheid in Nederland overdag naar 100 kilometer per uur

Dat de stikstofcrisis ook de autosector zou gaan beïnvloeden leek al langer duidelijk. Dat het tot dusdanig rigoureuze maatregelen zou komen als nu het geval is lag echter niet in de lijn der verwachtingen. Het Nederlandse kabinet maakte bekend dat de maximale snelheid op de Nederlandse wegen zo snel mogelijk omlaag gaat naar nog maar 100 kilometer per uur. Nu is dit op de meeste snelwegen 120 of 130. Deze aanzienlijke snelheidsverlaging moet ervoor zorgen dat onder andere de huizenbouwprojecten die nu stilliggen weer door kunnen gaan. Het is dus niet een maatregel om de gehele stikstofuitstoot te verlagen, maar om ervoor te zorgen dat in andere sectoren weer meer stikstof uitstoot mogelijk is. Premier Rutte gaf daarnaast aan dat het de VVD pijn doet om deze maatregel te nemen, maar dat het voor het grotere belang een noodzakelijke maatregel is. Het scheelt volgens hem echter bijzonder veel banen als de snelheid omlaag gaat. In de bouw zouden veel mensen op straat komen te staan en dat wordt logischerwijs zwaarder geacht dan het omlaag schroeven van de maximale snelheid.

Nog wel 130 of 120 in de avond en ochtend

De enige momenten dat de maximale snelheid van 100 kilometer per uur niet opgaat is in de nacht en ochtend. Tussen 19:00 uur ’s avonds en 6:00 uur ’s ochtends blijft de op dit moment ingevoerde maximale snelheid geldig. Dit is afhankelijk van de snelweg dus 120 of 130 kilometer per uur. Deze verlaging van de snelheid zou in totaal volgens experts ongeveer 0,3% van de totale uitstoot schelen. Hoewel dit een vrij laag percentage lijkt is het wel genoeg om veel bouwprojecten weer mogelijk te maken. Bovendien is het zo dat het rijden van maximaal 100, naast dat het minder leuk is, ook wel een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo is 100 een veiliger snelheid en rijden auto’s relatief zuiniger met 100 kilometer per uur. Qua tijdsverlies is het op de meeste trajecten bovendien verwaarloosbaar, ook omdat de doorstroom en het invoegen met 100 kilometer per uur over het algemeen soepeler gaat.

Snel de auto verkopen voor de snelheidsverlaging?

Geen zin om met maximaal 100 kilometer per uur te rijden? Of om een andere reden op zoek naar de beste manier om snel een auto te verkopen? Gebruik dan handig de diensten van Autoinkoopspecialist.nl. Hier is het altijd mogelijk om een auto aan te melden. Iedereen zal binnen 24 uur het hoogste bod ontvangen en bij akkoord is de koop razendsnel rond. Andere voordelen:

  • 24/7 actief
  • Gratis en vrijblijvende service
  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • In heel NL actief

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands