Meer Europeanen bereid tot autodelen

Op het gebied van mobiliteit zijn er de komende tijd nog veel veranderingen te verwachten. Het gaat hierbij niet alleen om een stijging van het aantal elektrische voertuigen en het bijbehorende laadpuntennetwerk, maar ook om bijvoorbeeld autonoom rijdende auto’s en een groei van autodelen. Waar de eerste twee punten misschien nog toekomstmuziek zijn, zeker wanneer het gaat om betaalbaarheid, is autodelen nu al goed mogelijk en er is ook wel degelijk een behoorlijke groei waar te nemen. Uit onderzoek van ING blijkt bovendien dat steeds meer Europeanen bereid zijn om over te gaan tot autodelen. Ongeveer 30% van de ondervraagde 13.000 personen heeft interesse in het gebruiken van autodeeldiensten. Hier komt nog eens bij dat 60% van de ondervraagden bereid is om zijn of haar auto te delen met anderen in ruil voor geld. In Nederland ligt dit percentage met 41%  iets lager dan in andere Europese landen. Momenteel wordt slechts 0,1% van alle auto’s in Europa gebruikt voor autodelen, maar hier kan zomaar eens verandering in komen. Volgens ING is het vooral wachten op de opkomst van een Airbnb-achtig bedrijf die het autodelen eenvoudig, veilig en betaalbaar maakt.

Voordelen van autodelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan autodelen. Dit gaat niet alleen op voor de verhuurders van de auto, maar ook voor de huurders en ook zeker voor het klimaat. Autoverhuurders rijden namelijk, bewust of onbewust, zelf minder kilometers en hier bovenop komt nog eens het feit dat ze geld verdienen wanneer ze hun auto zelf niet gebruiken en verhuren. Mensen die een auto huren van een andere particulier zorgen ook voor minder uitstoot en rijden vaak zuiniger omdat ze niet in hun eigen auto rijden. Belangrijk is ook dat er in totaal minder auto’s zullen worden geproduceerd wanneer autodelen gaat groeien. Dit is belangrijk omdat ook juist bij de productie van voertuigen veel CO2-vrijkomt en uiteraard veel grondstoffen worden gebruikt. Bijbehorende aspecten zijn dat er minder files komen wanneer er meer aan autodelen wordt gedaan en dat er minder ruimte nodig is voor parkeren en dus meer ruimte voor bijvoorbeeld groene zones ontstaat.

Wilt u ook gaan autodelen?

Wanneer u ook wilt gaan autodelen en daarom van uw huidige (tweede) auto af wilt dan kan dit gelukkig erg gemakkelijk. Via Autoinkoopspecialist.nl krijgt u al binnen 24 uur het hoogste bod te horen. Het aanmelden van uw auto is bovendien gratis en vrijblijvend. Wij organiseren een online veiling waarop RDW-erkende autobedrijven kunnen bieden. U weet dus zeker dat u de beste prijs krijgt! Andere voordelen die wij u bieden zijn onder andere:

  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • In heel NL actief
  • Veilig en betrouwbaar uw auto verkopen aan erkende dealers

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands