Meer kilometers gereden op Nederlandse wegen dan ooit tevoren

Dat het druk is op de nationale wegen mag geen verrassing meer heten, maar dat het ook daadwerkelijk de drukste jaren ooit zijn in Nederland is nu ook in cijfers uitgedrukt. Het CBS heeft recentelijk nieuwe cijfers gepubliceerd over het aantal kilometers dat op Nederlandse wegen werd afgelegd. Deze cijfers gaan zowel over personenauto’s als over bussen, bestelauto’s en vrachtwagens. In totaal zou het om ruim 147 miljard kilometer gaan in het kalenderjaar 2017. Bij een meting vijftien jaar eerder, in 2002, was het aantal gereden kilometers nog bijna 12 procent lager. Volgens het CBS was er in 2017 ten opzichte van 2016 een toename van 0,4% waar te nemen wat betreft het aantal afgelegde kilometers in Nederland. De groei komt volgens het onderzoek voornamelijk door de toename van het aantal geregistreerde personenauto’s dat op meer dan 9 miljoen exemplaren ligt en daarmee aanzienlijk hoger is dan enkele jaren geleden. De personenauto’s zijn namelijk verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de gereden kilometers in Nederland. Met maar liefst 119,1 miljard kilometer in totaal is het aantal kilometers per personenauto overigens wel lager dan in 2002 het geval was. Toen was het namelijk gemiddeld 13.700 kilometer per auto en in 2017 lag dit 700 kilometer lager.

Vrachtwagens en bussen opvallende dalers

De groei van het aantal gereden kilometers komt volgens het CBS niet van de vrachtauto’s en bussen. Deze zouden namelijk juist minder kilometers hebben afgelegd in 2017 dan in 2002. Een goede reden is hier nog niet voor gevonden. Het aantal vrachtauto’s groeide overigens wel, maar ze reden gemiddeld een stukje minder dan in 2002.  Bestelauto’s zijn wel aanzienlijk meer gaan rijden. De groei is met 6,8 procent ten opzichte van 2002 weliswaar niet zo groot als bij de personenauto’s, maar toch aanzienlijk te noemen. Dit komt volgens de onderzoekers met name door de groei van de economie en de opkomst van het bestellen via internet. Veel pakketjes worden door bestelbusjes afgeleverd.

Wilt u van uw auto af?

Genoeg van de drukte en meer reizen met het openbaar vervoer? Of wilt u om een andere redenen snel van uw auto af? In alle gevallen kan de verkoop van een auto zeer snel rond zijn via Autoinkoopspecialist.nl. Hier zijn alle merken en modellen welkom. Door het voertuig aan te melden stelt u ons in staat om een online veiling te organiseren. De RDW-erkende bedrijven in ons bestand kunnen een bod uitbrengen. Binnen 24 uur hoort u van ons het hoogste bod. Indien u akkoord gaat kan de verkoop vervolgens snel rond zijn. Andere voordelen die wij bieden:

  • Gratis en vrijblijvende service
  • 24/7 beschikbaar
  • Actief in heel Nederland
  • Betrouwbaar en snel uw auto verkopen

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands