Nederland op derde plek in ranglijst beste wegen ter wereld

Hoewel er veel geklaag is in ons land om de vele werkzaamheden op de wegen heeft dit wel degelijk een positieve effect. Uit onderzoek van het World Economic Forum, het WEF, blijkt namelijk dat op Zwitserland en Singapore na Nederland de beste wegen ter wereld heeft. In het onderzoek is gekeken naar de kwaliteit van het weggennet. Dit betreft zowel de conditie van de wegen, dus bijvoorbeeld hoe oud de wegen zijn en wanneer en hoe vaak ze onderhoud krijgen. Daarnaast hebben ze bij het WEF gekeken naar hoe extensief het verharde weggennet is. In Nederland is dit, zoals wij allemaal weten, door het hele land vrijwel overal verhard, terwijl in veel andere landen ook doorgaande wegen af en toe nog onverhard zijn. Ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar is Nederland bovendien één plek gestegen, omdat de Verenigde Arabische Emiraten en Hong Kong een aantal plekken hebben moeten inleveren. Zwitserland is Nederland daarentegen voorbij gegaan. Als we naar onze buurlanden kijken vinden we Duitsland op plek negentien terug en staat België, niet geheel verrassend voor mensen die wel eens bij onze zuiderburen rijden, pas op plek 35.

Bereikbaarheid in Nederland stuk minder

Op het gebied van bereikbaarheid scoren onze buurlanden vervolgens weer een stuk beter. Het WEF heeft hiervoor gekeken naar de gemiddelde snelheid waarmee de mensen zich kunnen verplaatsen over het weggennet en hoe lang het bijvoorbeeld duurt om de tien grootste steden te bereiken. Op deze ranglijst staan Nederland slechts 24e. België staat daar negentiende en Duitsland doet het met plaats zes nog eens een stuk beter. Dit komt vooral omdat Nederland maar een klein land is dat bovendien in vergelijking met veel andere landen een zeer hoge bevolkingsdichtheid heeft. Daarnaast zijn de mensen in ons land relatief rijk waardoor veel gezinnen één of zelfs meerdere auto’s hebben. Het is daardoor vrij druk op de Nederlandse wegen en dit gaat logischerwijs ten koste van de tijd die nodig is om van stad naar stad te rijden. Op het gebied van bereikbaarheid staan Amerika, Saoedi-Arabië en Spanje in de top drie.

Wilt u van uw auto af?

Heeft u genoeg van het filerijden en wilt u op een andere manier gaan reizen? Of wilt u om een andere reden van uw auto af? Dan is het gelukkig mogelijk om dit via Autoinkoopspecialist.nl zeer snel te regelen. Hier krijgt iedereen namelijk binnen 24 uur het hoogste bod te horen en kan de gehele verkoop al binnen enkele dagen worden afgerond. Andere voordelen die wij onze klanten bieden:

  • 24/7 beschikbaar
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • In heel Nederland actief
  • Het beste bod voor elke auto, ongeacht merk en model

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands