Nieuwe camera’s tegen appende automobilisten

Het is goed mogelijk dat later dit jaar nieuwe camera’s in gebruik gaan worden genomen die kunnen registeren of automobilisten appen achter het stuur. De politie in Nederland is inmiddels al ruim twee jaar bezig met het testen van software die dit mogelijk moet maken. Deze software is zelflerend en de foutmarges worden steeds kleiner. Volgens het openbaar ministerie mag deze technologie pas worden gebruikt als de foutmarge bijzonder klein is en er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden vastgesteld dat de automobilist daadwerkelijk aan het appen is. Volgens de politie komt dit moment steeds dichterbij. De software stuurt camera’s aan die bepaalde handelingen, bewegingen en vormen kunnen herkennen en vervolgens snel een foto maken van de persoon die aan het appen is achter het stuur. Met tests die recent zijn uitgevoerd blijkt dat de camera’s het praktisch altijd bij het rechte eind hebben. De slimme camera’s moet later dit jaar op proeftrajecten worden ingezet. Waar dit exact gaat zijn en wanneer de technologie mag en kan worden ingezet is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.

Veel mensen nog altijd bezig met telefoon tijdens deelname aan verkeer

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft recent een onderzoek voltooid naar het smartphone gedrag van zowel automobilisten als fietsers en ook voetgangers. Van de ruim 4000 ondervraagden gaf ongeveer 70% aan dat ze wel eens bezig zijn met hun mobiele telefoon terwijl ze actief deelnemen aan het verkeer. Wat vooral opvallend is in de resultaten van het onderzoek is dat ongeveer 8% van de ondervraagde automobilisten aangeeft wel eens spelletjes te doen tijdens het rijden. Dit terwijl het duidelijk mag zijn dat zeker het combineren van het doen van games en het besturen van een auto niet een ideale combinatie is. De onderzoekers denken overigens dat dit vooral voorkomt in files, maar het zijn alsnog schrikbarende cijfers. Het lijkt daarom zeker te billijken dat er nieuwe methoden komen om gebruikers van smartphones in het verkeer te beboeten. Wanneer de technologie voldoende betrouwbaar is zal het daarom vast snel uitgerold worden in ons land.

Snel een auto verkopen?

Door de afnemende privacy in het verkeer snel een auto verkopen? Of juist door de coronacrisis of om een andere reden uw auto van de hand doen? In alle gevallen is Autoinkoopspecialist.nl er klaar voor om snel de hoogste bieder met u in contact te brengen. Wij organiseren gratis en vrijblijvend een online veiling voor uw auto. Het hoogste bod hoort u altijd binnen 24 uur. Gaat u akkoord met dit hoogste bod? Dan kan de koop snel afgerond worden en heeft u cash voor uw auto. Andere voordelen die Autoinkoopspecialist.nl kan bieden:

  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Alle merken en modellen welkom
  • In heel het land actief

 

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands