Nieuwe kentekencombinatie in Nederland

In 2015 werd de vorige kentekencombinatie in Nederland ingevoerd, maar nu is het alweer tijd voor nieuwe kentekens. Op maandag 19 augustus 2019 werd de tiende nummerplaat combinatie in ons land ingevoerd. Deze bestaat uit één letter – drie cijfers – twee letters. Zoals inmiddels gebruikelijk is worden er geen klinkers gebruikt aangezien er zo woorden kunnen worden gevormd die onwenselijk zijn. Andere letters die wegvallen zijn de C en de Q omdat deze veel lijken op de 0 wanneer deze nummerborden wat vies zijn of van een afstand worden afgelezen. Daarnaast is de B gereserveerd voor de zwaardere bedrijfswagens en komen de D en de F alleen voor bij scooters en andersoortige bromfietsen en snorfietsen. Het eerste nummerbord met de nieuwe kentekencombinatie is daarom G-001-BB en werd aan de BMW i3 gegeven. Het is natuurlijk typerend voor de aankomende tijd dat het om een elektrische auto gaat. Deze auto is door de RDW geschonken aan natuurmonumenten. Het is gebruikelijk dat de eerste auto met een nieuwe combinatie naar een goed doel gaat.

Tiende nieuwe nummerplaat combinatie

Het is natuurlijk interessant om te weten dat Nederland in 1898 het derde land op aarde werd met kentekens voor auto’s. Alleen Frankrijk en Duitsland waren er eerder bij. Het kenteken werd toen nog een rijvergunning genoemd en werd op naam uitgegeven in plaats van per voertuig. In eerste instantie was dit gewoon een oplopend cijfer. Nummer 1 tot en met 2065 werden uitgegeven van 1898 tot en met 1906. Toen werd er gekozen voor een letter per provincie. Dit provinciale systeem werd in 1951 afgeschaft en dit kwam overeen met de oprichting van de RDW. In dat jaar werden voor het eerst de bekende kentekens ingevoerd met twee letters – twee cijfers – twee cijfers. Later werd hierin gevarieerd met de plek van de letters en de cijfers. In 2004 werd voor het eerst de kentekencombinatie met drie cijfers op rij gebruikt. Vanaf 2019 kunnen we dus voor het eerst drie cijfers op rij zien op de Nederlandse nummerborden. Er zijn 2,7 miljoen unieke combinatie mogelijk en het is de verwachting dat het ongeveer vier tot vijf jaar gaat duren voordat er weer nieuwe nummerborden nodig zijn.

Ook toe aan een nieuwe auto?

Bent u toe aan nieuwe auto met een nieuwe kentekencombinatie? Dan kan het lonen om uw oude auto niet via de dealer te verkopen of aan te bieden op marktplaats, maar juist via Autoinkoopspecialist.nl van de hand te doen. Wij organiseren een online veiling voor uw voertuig en het hoogste bod ontvangt u al binnen 24 uur. Dit bod is bovendien gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Een auto verkopen voor een goed bod kan niet sneller! Aanmelden kan 24/7 en onze klantenservice staat graag voor u klaar om vragen te beantwoorden. Andere voordelen:

  • In heel NL actief
  • Snel geld voor uw auto
  • Alle merken en modellen welkom

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands