Recordverkoop occasions in 2018

Nu 2018 bijna ten einde loopt is het interessant om de balans op te maken wat betreft bijvoorbeeld het aantal verkochte occasions in dit jaar. Uit cijfers van de BOVAG en RDC blijkt dat dit jaar een recordjaar is als het gaat om de verkoop van occasions. In november 2018 lag het aantal verkochte tweedehandsvoertuigen al op ruim 1,84 miljoen exemplaren en daarmee ruim een procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In 2017 werden in totaal 1,98 miljoen occasions verkocht en de verwachting is dan ook dat in 2018 voor het eerst twee miljoen tweedehandsauto’s van eigenaar wisselen. Deze verwachting is onder meer gewekt door het feit dat autohandelaren nog een aardige voorraad auto’s hebben volgens de cijfers van de brancheorganisaties. Er is dus nog genoeg voorhandig om het recordgetal van 2 miljoen auto’s voor het eerst ooit te doorbreken. Het vorige record staat overigens op de 1,98 miljoen occasions die vorig jaar werden verkocht. De stijgende lijn die is ingezet na het einde van de crisis zet zich dus voorlopig nog door.

Benzine auto nog altijd meest populaire occasion

Maar liefst vier van alle vijf verkochte occasions dit jaar rijdt op benzine. Percentueel is dit gelijk aan het aandeel van benzine auto’s in voorgaande jaren. Opvallender is dat het aantal auto’s dat LPG als brandstof gebruikt flink is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel is van 3,5% naar slechts 1% gegaan. De stijging van elektrische auto’s valt nog wat tegen. Slechts 4.000 van de 1,84 miljoen auto’s die tot en met november 2018 zijn verkocht is volledig elektrisch. Het aandeel van hybride auto’s is met 2,5% ook niet bijzonder groot, maar wel gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat verder opvalt is dat de automaat in opkomst is. Tien jaar geleden was nog maar 14,2% van de verkochte occasions een automaat en nu is dat aantal flink geklommen naar 22,4%. Wat ook opvallend is zijn de cijfers over de leeftijd van de mensen die occasions kopen. In 2008 waren mensen tussen de 36 en 45 jaar de belangrijkste categorie maar in 2018 zijn dat de mensen tussen 46 en 55 jaar oud. Blijkbaar houden oudere mensen meer van occasions dan jongeren tegenwoordig.

Wilt u van uw auto af?

Wanneer u ook een andere auto wilt aanschaffen dan kan het zeker lonen om eerst te bekijken wat u voor uw huidige auto krijgt. De beste manier om dit te doen is via Autoinkoopspecialist.nl. Wij organiseren namelijk voor u een online veiling waarbij RDW-erkende bedrijven een bod kunnen doen op uw voertuig. Het hoogste bod ontvangt u van ons binnen 24 uur en dit is bovendien geheel vrijblijvend. Andere voordelen:

  • 24/7 beschikbaar
  • In heel Nederland actief
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands