Personenauto’s reden in 2018 meer kilometers dan ooit tevoren

Eerder was uit de verkoopcijfers van 2018 al af te leiden dat het goed gaat met de autosector in Nederland. Dat de economie weer is aangetrokken is ook terug te zien in het aantal kilometers dat personenauto’s in Nederland in totaal hebben afgelegd. In 2018 was dit namelijk ruim één procent meer dan in 2017 en daardoor kwam er een recordafstand van 121,4 miljard kilometer in de boeken. Dit heeft het CBS bekend gemaakt in hun meest recente cijfers over autogebruik in 2018. Dit aantal kilometers werd gereden door ongeveer 8,5 miljoen personenauto’s die in Nederland zijn geregistreerd. Ook dit is een behoorlijke stijging ten opzichte van 2017, toen er ongeveer twee procent minder personenauto’s in Nederland waren. Per auto is daardoor het aantal kilometers licht afgenomen naar gemiddeld 13.000 kilometer per voertuig. Door de absolute stijging van het aantal personenauto’s is er dus nog altijd een stijging van het totaal aantal afgelegde kilometers.

Benzine nog steeds meest populair

Het CBS heeft ook gekeken naar de gebruikte brandstof van de Nederlandse automobilisten. Uit deze cijfers blijkt dat benzine veruit het meest populair is. Ongeveer 78,4 miljard kilometer werd met behulp van deze brandstof afgelegd. Niet geheel verrassend is het aantal kilometers met een dieselauto met 2,5% afgenomen naar ongeveer 34 miljard kilometer. Het aantal elektrische kilometers is dubbel zo hoog als in 2017, net zoals het aantal elektrische auto’s dat er in Nederland op de wegen te vinden is ook dubbel zo veel is. Overigens is het opvallend dat de meeste stijging van het aantal afgelegde kilometers te vinden is bij personenauto’s die op naam van een bedrijf staan. Hierbij is de stijging maar liefst 4%, terwijl het bij particuliere autobezitters ongeveer 0,4% bedraagt. Al met al is dit dus een goed teken voor de economie, maar ook een teken dat het alleen nog maar drukker gaat worden op de toch al vrij drukke Nederlandse wegen.

Snel auto verkopen?

Wanneer je snel een auto wilt verkopen geven Marktplaats en andere sites om te verkopen vaak geen snel resultaat. Bovendien kost het geld om te adverteren en weet je niet wat voor mensen er op de auto afkomen. Een perfecte manier om betrouwbaar en snel een auto te verkopen is via Autoinkoopspecialist.nl. Enkele van de voordelen op een rijtje:

  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • In heel Nederland actief
  • Uitstekende klantenservice

Aanmelden van je auto kan vandaag nog!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands