Prijs elektrische auto gaat snel richting prijs auto met verbrandingsmotor

Het mag duidelijk zijn voor de vele autoliefhebbers en volgers van autonieuws dat de elektrische auto de toekomst heeft. Er zijn te veel voordelen die opwegen tegen de nadelen en bovendien zorgen de maatregelen van de overheid ervoor dat mensen die nog de weg op willen binnen een aanzienlijke tijd geen keuze meer hebben. Een groot struikelpunt voor het aanschaffen van elektrische auto is nu nog de hoge prijs. Elektrische auto’s zijn over het algemeen een heel stuk duurder dan auto’s met een verbrandingsmotor. Dit gaat zeker op voor de nieuwste modellen met een grote actieradius. Aangezien de elektrische auto nog niet zo lang bestaat is het aanbod wat betreft tweedehands modellen bovendien niet zo groot. Het gaat echter volgens meerdere experts niet lang meer duren voordat het prijsverschil is genivelleerd en elektrische auto’s ongeveer hetzelfde kosten als auto’s die nog wel een verbrandingsmotor gebruiken. Dit werd onder meer door een topman van Volkswagen uitgesproken. Volgens het Amerikaanse ministerie voor energie is het prijsverschil in 2028 helemaal teniet gedaan en is het mogelijk om voor dezelfde prijs een benzine/diesel of elektrisch aangedreven voertuig aan te schaffen.

Verbrandingsmotor duurder dan elektrisch rijden

Volgens de VW topman is het bovendien zo dat mensen snel de switch gaan maken wanneer ze beseffen dat het gewoonweg goedkoper is om elektrisch te rijden. Uit de praktijk is gekomen dat elektrisch rijden ongeveer de helft kost van rijden op benzine of diesel. Nu is de aanschafprijs van de elektrische auto’s nog een struikelblok, maar wanneer dit niet meer het geval is, is het gewoonweg goedkoper om elektrisch te rijden. Heel veel automobilisten zullen zich hierdoor laten leiden. Bovendien is het aanbod elektrische auto’s steeds groter en onder andere de VW-groep investeert miljarden in het uitbreiden van hun aanbod. Door het grotere aanbod en de groeiende populariteit zal ook de laadinfrastructuur snel beter worden. Veel mensen zijn hier nu nog bang voor, maar dit zal, net als de benzinepompen in de tijd voordat er auto’s waren, snel groeien zodra de vraag groeit.

Wilt u ook al elektrisch gaan rijden?

Wanneer het niet alleen milieutechnisch maar vooral ook fiscaal aantrekkelijker is om elektrisch te rijden is het misschien ook voor u een goede keuze. Het is daarbij wel van belang om eerst uw huidige auto voor de best mogelijke prijs te verkopen. Dit kan eenvoudig en snel via Autoinkoopspecialist.nl. Elke merk en model is hier welkom. We geven binnen 24 uur het hoogste bod van de duizenden RDW-erkende bedrijven in ons bestand door. Wanneer u hiermee akkoord gaat is de verkoop snel rond! Andere voordelen:

  • In heel Nederland actief
  • Gratis en vrijblijvende dienst
  • 24/7 aanmelden mogelijk

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands