Private lease wint aan populariteit in Nederland

Een aantal jaar geleden kwam het nog amper voor dat mensen in Nederland via een private lease constructie een auto aanschaften. Tegenwoordig komt dit meer en meer voor en zeker in de grote steden zie je veel mensen in nieuwere compacte auto’s rijden die door middel van private lease zijn gekocht. Dit waren namelijk eind vorig jaar meer dan 150.000. Dit was eind 2017 maar liefst 45% minder. Dit komt natuurlijk onder andere omdat het leasen enkele voordelen heeft ten opzichte van een nieuwe auto kopen. Je hoeft het bedrag niet in één keer te betalen maar krijgt voor een vast bedrag per maand alles-in-één. Hierdoor is het overzichtelijk en weet je wat je per maand kwijt bent in plaats van het risico te lopen dat je groot onderhoud moet plegen bij een tweedehands auto en veel moeten sparen voordat je een auto kunt kopen. Vooral onder mensen die tussen de 26 en 55 jaar zijn is private lease populair. Ongeveer de helft van de contracten worden door mensen uit deze leeftijdsgroep afgesloten. De lengte van het contract kan nogal variëren maar is meestal tussen de 37 en 48 maanden en dus een behoorlijke periode.

Opel Karl meest gekozen auto voor private lease

De Nederlandse automobilisten die gebruik maken van private lease kiezen vooral voor kleinere en relatief goedkopere auto’s. In rond de 60% van de auto’s gaat het om een voertuig dat maximaal 20.000 euro is om nieuw aan te schaffen. Bij het afsluiten van een private lease contract is ook vrijwel altijd een maximaal aantal kilometers afgesproken. Gemiddeld gaat het om minder dan 10.000 kilometer per jaar en dus om een vrij bescheiden afstand die met de auto kan worden afgelegd. Dit is voor veel mensen dan ook één van de grootste nadelen van private lease. De auto’s die het meest werden gekocht via deze constructie zijn:

  • Opel Karl
  • Kia Picanto
  • Toyota Aygo

Het valt op dat de kleine stadsauto’s vaak terug te vinden zijn in de top tien van meest geleasede auto’s. Ook de VW Polo en de Ford Fiesta staan in de top tien als iets grotere voertuigen.

Wilt u van uw huidige auto af?

Wanneer u van uw huidige auto af wilt om bijvoorbeeld ook een private lease contract af te sluiten en zo in een nieuwe auto te rijden zonder bang te hoeven zijn voor grote extra kosten bekijk dan de opties van Autoinkoopspecialist.nl eens. Hier kan elke auto snel en eenvoudig worden verkocht voor een uitstekende prijs. Dit doen we door een online veiling te organiseren. Het hoogste bod krijgt u binnen 24 uur te horen. Voordelen die we bieden zijn:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alle merken en modellen welkom
  • Alleen RDW-erkende autobedrijven mogen bieden
  • Eerlijk en betrouwbaar

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2019 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands