Renault en Nissan in zwaar weer

De Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie was dit jaar al vaak in het nieuws om de verkeerdere redenen. In eerste instantie was er de zaak rondom topman Carlos Ghosn. Hij zit nog altijd vast en het lijkt erop dat hij voorlopig ook niet vrij gaat komen. Grootschalige fraude en andere criminele activiteiten zorgen ervoor dat de automerken zonder baas kwamen te zitten. Dit probleem werd opgelost, maar daarna volgde de commotie rondom de mogelijke overname en/of fusie van Fiat-Chrysler met Renault. Hierdoor kwamen de onderlinge verhoudingen tussen Renault, Nissan en Mitsubishi nog verder onder vuur te liggen. Deze fusie ging uiteindelijk niet door en daarna was er juist sprake van het feit dat Renault Fiat zou gaan overnemen om zo uit te groeien tot één van de grootst automakers ter wereld. Ook dit ging uiteindelijk niet door. Na al deze consternatie zijn Renault en Nissan nu opnieuw negatief in het nieuws verschenen.

Krimpende automarkt zorgt voor druk bij Renault en Nissan

Voor het Franse Renault ging het nieuws over de verlaagde winstverwachting. Door de krimpende automarkt is de omzetverwachting naar beneden bijgesteld. Renault denkt dat de automarkt met maar liefst 3% gaat krimpen terwijl het in eerdere cijfers over ongeveer 1,5% sprak. Deze verdubbeling  van de afname zorgt natuurlijk voor zorgen bij de investeerders en aandeelhouders. De winst gaat logischerwijs ongeveer door de helft, van een geschatte 1 miljard euro dit jaar naar ongeveer 500 miljoen euro. De Franse automaker heeft last van dalende verkoopcijfers en het is de vraag of ze dit om kunnen draaien op korte termijn. Bij Nissan is de druk nog wat hoger. Het Japanse bedrijf moet meer dan 10.000 banen schrappen wereldwijd. Dit komt neer op ongeveer 7% van alle banen die er op dit moment zijn bij Nissan. De financiële cijfers van de automaker worden komende week bekend gemaakt en het ligt in de lijn der verwachtingen dat dan ook meer duidelijkheid wordt gegeven over de gedwongen ontslagen en de toekomst van Nissan.

Snel een auto verkopen?

Is bij u het vertrouwen in Nissan en Renault gedaald en wilt u daarom van uw auto af? Of heeft u juist een ander merk of model dat snel verkocht moet worden? Via Autoinkoospecialist.nl weet u zeker dat u al binnen 24 uur het hoogste bod krijgt. Dit is bovendien een bod dat geheel vrijblijvend is en dat u gratis kunt ontvangen. Indien u akkoord gaat is de verkoop daarna snel rond. Andere voordelen die u kunt verwachten van Autoinkoopspecialist.nl zijn onder andere:

  • In heel Nederland actief
  • Uitstekende klantenservice
  • Alle merken en modellen welkom
  • Alleen RDW-erkende bedrijven bieden op uw auto

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands