Subsidie voor elektrische auto’s al binnen acht dagen opgebruikt

Elektrisch rijden moet zoveel mogelijk stimuleert worden vindt de Rijksoverheid. Daarom werd er een stimuleringspotje gemaakt. Deze subsidie was in totaal 10 miljoen euro en was bestemd voor particulieren die ofwel een elektrische auto via een private lease constructie wilden aanschaffen, ofwel een elektrische auto met eigen vermogen wilden kopen. Deze stimuleringsregeling werd in het leven geroepen omdat er weliswaar steeds meer elektrische auto’s de weg op komen, maar het in veel van de gevallen om zakelijke rijders gaan die gebruik maken van voordelige regels omtrent leasen en bijtelling. Om ook particuliere rijders een zetje in de rug te geven werd er 10 miljoen euro vrijgemaakt. Iedereen die privé een elektrische auto wilde kopen kon aanspraak maken op 4.000 euro subsidie.

Opmerkelijk is dat deze regeling met terugwerkende kracht werd ingevoerd op 1 juli 2020. Ook mensen die vanaf 4 juni een elektrische auto hebben gekocht konden aanspraak maken op de 4000 euro subsidie. Mede hierdoor liep het storm met het aantal aanvragen. Al binnen acht dagen was de totale 10 miljoen euro vergeven. Voor particulieren die nu alsnog een elektrische auto willen kopen is het dus wat dieper in de buidel tasten, of wachten tot de volgende actie van de overheid om elektrisch rijden te stimuleren. In 2021 zal er in totaal 27,9 miljoen euro vrijkomen voor particuliere geïnteresseerden in elektrische auto’s.

Subsidie voor tweedehands elektrische auto nog wel beschikbaar

Naast de in totaal 10 miljoen euro voor nieuwe elektrische auto’s heeft de overheid tegelijkertijd ook een potje van 7 miljoen euro vrijgemaakt voor tweedehands elektrische auto’s. Particulieren die een occasion willen kopen die volledig elektrisch is mogen hiervoor een aanvraag indienen van 2000 euro. Van deze 7 miljoen euro is de meerderheid nog open. Wanneer je dus in de markt bent voor een elektrische auto kan het zeker lonen om eens tweedehands modellen te bekijken. Je kan dan feitelijk direct 2.000 euro van de vraagprijs afhalen. Goed nieuws is ook dat er, logischerwijs, steeds meer tweedehands elektrische voertuigen beschikbaar komen. In juni 2020 was er ongeveer 270% meer aanbod dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Snel van je huidige auto af?

Wanneer je ook elektrisch wilt gaan rijden is het aan te raden om snel je huidige auto te verkopen. Dit kan via veel verkoopsites, maar dan krijg je te maken met onder andere betalen voor adverteren, het lang moeten wachten op geschikte kopers en het steken van veel tijd in de verkoop. Eenvoudiger is om dit via Autoinkoopspecialist.nl te regelen. Wij regelen een online veiling waarbij alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden. Zo heb je snel cash voor je auto! Aanmelden kan 24/7, is geheel vrijblijvend en iedereen ontvangt binnen 24 uur het hoogste bod!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands