Verkoop tweedehands auto’s blijft stijgen

Met name door de coronacrisis en de daarmee samenhangende afname van het gebruikt van het openbaar vervoer is de verkoop van tweedehands auto’s behoorlijk gestegen. Veel mensen willen bovendien niet de portemonnee volledig open trekken en voor een nieuwe auto kiezen in deze toch in meer of mindere mate onzekere tijden. Daarom gaan veel autozoekers voor een betaalbaar alternatief en komen ze uit bij occasions. De verkoop is gestegen op eigenlijk alle grote tweedehands auto platformen die online zaken doen. Daarnaast hebben ook de dealers van occasions het extra druk de laatste maanden. Lees er hier meer over.

Goede maanden blijven elkaar opvolgen

In juni ging een record de boeken in toen er in totaal meer dan 120.000 tweedehands auto’s van eigenaar wisselden in Nederland. Sindsdien is dit recordaantal elke maand opgeschoven en ook in september werden er weer meer auto’s verkocht. Het gaat in totaal om een toename van ongeveer 1,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop gaat zelfs vaak zo snel dat niet eens alle modellen online verschijnen. Bij dealers staan de mensen voor bepaalde modellen klaar en wanneer er auto’s vrijkomen worden deze bijzonder snel verkocht. Dit komt ook onder andere omdat de aanvoer van ‘nieuwe’ occasions achterblijft bij de vraag. Er zijn minder mensen die een auto wegdoen en daarom gaat de verkoop gemiddeld aanzienlijk sneller.

Veel interesse in campers en elektrische auto’s

Naast de reguliere hatchbacks die nog altijd ruim op nummer één staan op de lijst met meest verkochte occasion modellen is er ook een behoorlijke interesse in onder andere campers en caravans en elektrische auto’s. De aantrekkingskracht van deze groepen is eenvoudig te verklaren. Door de veranderde vakantieomstandigheden door de coronacrisis is met de camper op vakantie gaan extra handig en dus extra populair.

Bij de elektrische auto’s helpt de subsidie van de overheid zeker mee. Voor mensen die een tweedehands elektrisch voertuig aan willen schaffen ligt 2.000 euro subsidie klaar. Hierdoor werden er maar liefst 99,7% meer elektrische occasions verkocht in het derde kwartaal van 2020. Een kanttekening hierbij is dat het alsnog een niet substantieel aandeel van het totaal is. De ruim 8.000 verkochte elektrische occasions vallen in het niet bij de bijna 1.000.000 diesel- en benzineauto’s.

Snel auto verkopen?

Wil je in deze tijd snel van je auto af? Dan is Autoinkoopspecialist.nl de ideale plek. Wij organiseren een online veiling voor je voertuig en alleen RDW-erkende autobedrijven kunnen een bod uitbrengen. Zo weet je zeker dat een gecertificeerd en eerlijk bedrijf je auto koopt. Andere voordelen zijn:

  • 24/7 aanmelden
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • In heel het land actief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu