Volvo wil sensoren in auto die rijden onder invloed detecteren

Volvo staat er al jarenlang om bekend dat ze auto’s maken die zo veilig mogelijk zijn. Vaak scoren ze van alle automerken het allerbest. Dit vinden ze bij het van oorsprong Zweedse bedrijf, nu in handen van het Chinese conglomeraat Geely, nog niet ver genoeg gaan. Ze hebben daarom recent aangekondigd dat het goed mogelijk is dat vanaf 2021 nieuwe sensoren in de auto’s van Volvo komen die kunnen zien wanneer bestuurders niet goed opletten of dronken zijn. Dit willen ze doen door onder meer de positie van de ogen van de bestuurder in de gaten te houden en te kijken naar de reactiesnelheid en het eventuele slingeren van de auto. Wanneer de auto denkt dat de bestuurder te veel alcohol op heeft of om een andere reden de aandacht niet bij het rijden heeft komt er eerst een waarschuwing waarna de Volvo On Call-dienst kan worden ingeschakeld. Volgens Volvo is het ook niet ondenkbaar dat de auto zichzelf automatisch gaat parkeren en uitschakelen wanneer de sensoren merken dat er iets niet in orde is. Het autobedrijf doet dit omdat bij ruim 30% van de verkeersongevallen alcohol in het spel is.

Volvo eerder al in het nieuws om snelheidsbegrenzer

Het aankondigen van de vermoeidheids- en alcoholsensoren komt nog eens bovenop het nieuws dat Volvo een snelheidsbegrenzer in gaat bouwen in alle auto’s die ze vanaf 2021 op de markt brengen. Volvo wil dat er geen ongelukken meer gebeuren met auto’s van het merk en heeft daarom gekozen om de auto’s die ze maken voortaan te begrenzen op 180 kilometer per uur. Hoewel hier veel ophef over was is het eigenlijk een vrij logische keuze. Alleen in Duitsland mag deze snelheid überhaupt worden gereden, maar zelfs daar is het maar sporadisch mogelijk om zo snel te gaan aangezien de wegen vaak te druk zijn. Naast het rijden onder invloed en het afgeleid zijn bij het rijden is te hard rijden bovendien de derde belangrijkste oorzaak voor ongelukken. Daar komt nog eens bij dat uitstoot bij hoge snelheden stukken hoger zijn dan bij lagere snelheden. Hoewel veel mensen het als betutteling zien is het in principe leuker en praktischer om een auto te hebben die snel optrekt en veel vermogen levert bij lage snelheden dan een auto die meer dan 200 kilometer per uur gaat. Voor de liefhebbers van een hogere topsnelheid zijn er natuurlijk altijd nog andere automerken verkrijgbaar. De kans dat de Duitse merken een snelheidsbegrenzer gaan installeren in hun auto’s lijkt in ieder geval vrij klein.

Wilt u ook veilig de weg op?

Wanneer u wilt kiezen voor optimale veiligheid dan kan het nodig zijn om uw oude auto in te ruilen voor een nieuwer model. Auto’s worden nog altijd veiliger en zeker door de nieuwste technologieën kunnen ongelukken vaker worden voorkomen. Uw auto bij de dealer inruilen geeft lang niet altijd de beste prijs. Deze krijgt u wel via Autoinkoopspecialist.nl. Andere voordelen die wij bieden:

  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Altijd binnen 24 uur het hoogste bod ontvangen
  • Gratis en vrijblijvende service!
  • In heel Nederland actief

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands