Voor het eerst elektrische auto meest verkochte model in Nederland

Nu de verkoopcijfers voor auto’s in Nederland tot en met september 2019 bekend zijn gemaakt valt voor één ding op. Er staat namelijk een elektrische auto aan de top van de lijst. Voor het eerst ooit lijkt een elektrische auto het meest verkochte model van het jaar in ons land te gaan worden. De eer is natuurlijk aan de Tesla Model 3. Deze eerste middenklasser van de Amerikaanse autobouwer is tot en met eind september al 13.587 keer verkocht. Daarmee staat het ver boven de nummer twee op de lijst, de Volkswagen Polo die ongeveer 9.600 keer over de spreekwoordelijke toonbank is gegaan. Bijzonder is ook dat Tesla niet alleen het meest verkochte model heeft, maar zelfs van alle automerken de meeste auto’s verkocht. Het is dus hard op weg om het meest populaire automerk in ons land dit jaar. Ook dat zou uiteraard een unicum zijn. Normaal staan merken als Volkswagen, Opel of Peugeot in de top van de verkooplijsten. Opvallend is ook dat heel vorig jaar maar ruim 13.000 elektrische auto’s werden verkocht, terwijl dit jaar dus alleen van de Tesla Model 3 al meer modellen werden aangeschaft door Nederlandse automobilisten. De opmars van elektrisch rijden zet langzaam maar zeker door en gaat in de nabije toekomst de overhand krijgen.

Lage bijtelling voor meest verkochte model elektrische auto

Dat de Tesla Model 3 zo vaak is verkocht heeft ook sterk te maken met de lage bijtelling die voor deze auto opgaat. Elektrische auto’s die minder dan 50.000 euro zijn, zoals de Model 3, hebben een bijtelling van maar vier procent. Volgend jaar gaat dit naar acht procent, maar voor auto’s die nog dit jaar  worden geleverd gaat op dat de komende vijf jaar de vier procent is vastgelegd. Dit jaar nog een Tesla kopen kan daarom zeker uit. Hierdoor is het logisch dat we vooral zien dat de Tesla bij leaserijders erg populair is. Maar één op de acht elektrische auto’s is door particulieren aangeschaft. Dit lijkt vooral te komen door de toch nog hoge aanschafprijs. Wanneer deze omlaag gaat, iets wat zeer snel lijkt te gaan gebeuren, dan is de verwachting dat ook veel meer particulieren kiezen voor een elektrische aandrijving.

Wilt u ook elektrisch gaan rijden?

Elektrisch rijden is goedkoper in het dagelijks gebruik en natuurlijk beter voor het milieu, zeker wanneer de stroom via bijvoorbeeld zonnepanelen is opgewekt. Wilt u om deze of om andere redenen overschakelen naar elektrisch rijden? Dan is het natuurlijk handig om uw huidige auto eerst voor de allerbeste prijs te verkopen. Dit kan gelukkig eenvoudig en snel via Autoinkoopspecialist.nl. Hier zijn alle merken en modellen welkom en ontvangt u altijd binnen 24 uur het hoogste bod. Andere voordelen die we bieden:

  • 24/7 aanmelden mogelijk
  • Gratis en vrijblijvende service
  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Snel geld voor uw auto!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands