Veelgestelde vragen

Zijn de diensten van Auto Inkoop Specialist geheel gratis?

Ja, onze diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend. Het aanmelden van jouw auto, het ontvangen van een bod en het verkopen van jouw auto via autoinkoopspecialist.nl is geheel gratis.

Hoe lang is het bod geldig dat op mijn auto wordt geplaatst?

Het bod op je auto is 48 uur geldig. Na deze periode behoudt de bieder zich het recht om het bod in te trekken of aan te passen.

Ben ik verplicht tot verkoop over te gaan wanneer ik een bod heb ontvangen?

Nee, zoals ons kenmerk is: ontvang een vrijblijvend bod. Je bent bij ons niet verplicht tot verkoop. Jij bepaalt of jouw auto verkocht wordt of niet.

Hoe zit het met mijn persoonlijke gegevens?

In onze online autoveiling zien onze aangesloten RDW erkende bedrijven uitsluitend jouw autogegevens. De persoonlijke gegevens worden pas doorgegeven op het moment van een verkoopovereenkomst. Wij van autoinkoopspecialist.nl gebruiken jouw gegevens uitsluitend binnen ons bedrijf en zullen deze nooit openbaar maken of ter beschikking stellen van andere partijen.

Ben ik verplicht de auto te leveren als ik deze via autoinkoopspecialist.nl heb verkocht?

Wanneer je akkoord bent gegaan met het hoogste bod en een verkoopovereenkomst bent aangegaan, ben je verplicht de auto te leveren.

Ontvang ik ook een RDW vrijwaringsbewijs?

Ja, bij autoinkoopspecialist.nl zijn alleen RDW erkende autobedrijven aangesloten. Wanneer jij over een compleet Nederlands kenteken beschikt bij jouw auto, ontvang je na overdracht een RDW vrijwaringsbewijs dit tot op de minuut nauwkeurig is.

Hoe zit het met mijn houderschapsbelasting na verkoop van mijn auto?

Op het moment dat jij jouw auto verkoopt, wordt jouw auto gevrijwaard. Bij autoinkoopspecialist.nl zijn alleen RDW erkende bedrijven aangesloten. Dit betekend dat wanneer jouw auto gevrijwaard word, je een RDW vrijwaringsbewijs krijgt. Op dit moment wordt ook de belastingdienst op de hoogte gesteld en zorgt er dan voor dat de teveel betaalde houderschapsbelasting (wegenbelasting) aan jouw wordt terugbetaald of wordt verrekend.

Kan ik mijn geld ook contant uitbetaald krijgen?

Ja, dat kan. Mits je dit van te voren kenbaar maakt.

Hoe zit het met mijn wegenbelasting na verkoop van mijn auto?

Bij verkoop van je auto wordt de wegenbelasting automatisch stopgezet. Jouw te veel betaalde wegenbelasting wordt automatisch terug gestort door de Belastingdienst.

Krijg ik een RDW vrijwaringsbewijs?

Ja. Wij werken uitsluitend met RDW erkende merkdealers en autobedrijven.

Hoe weet ik of het geld wel op mijn rekening wordt bijgeschreven?

Wij werken uitsluitend met spoedoverboekingen, zodat je kunt controleren of het geld op je rekening staat bijgeschreven voordat je vertrekt.

Volg ons op social media

Copyright © 2020 - Auto Inkoop Specialist®
Alle rechten voorbehouden - The Netherlands